miercuri, 23 februarie 2011

VIDEO: Cel mai bun serial de animatie spaniol este realizat si de un roman

Serialul de animatie "Sandra detectiv de povesti" a castigat premiul Zapping 2011 pt cel mai bun serial animat produs in Spania, distinctie acordata de asociatia telespectatorilor TAC (Telespectatorii Asociati din Catalunia). Pt acest premiu s-a tinut cont de indicele de audienta la televiziunea spaniola publica, TVE.

Decizia pt castigarea acestui premiu a fost luata de cativa jurnalisti din Catalunia si de decanii de la trei facultati de jurnalism si comunicare.

Serialul este produs de Imira Entertainment, TVE si DQ Entertainment. Proiectul este creat de Myriam Ballesteros si Txema Ocio. Serialul de animatie spaniol are succes si se vinde bine in multe tari.



La serialul de animatie premiat a lucrat si animatorul roman Bujor Stefanescu. "Este vorba de o serie la care am lucrat acum un an, pentru un studiou care trimitea lucrul in India. Noi faceam preproductia. Eu lucram ca layout-ist, realizind scene in schita ce erau folosite apoi pentru animatia finala. Animatorul avea rezolvata scena, trebuia doar sa puna personajul. Se lucra in Flash. Era o adevarata industrie si lucrurile erau foarte bine pregatite si controlate. Lumea lucra intr-un ritm sufocant. Eu faceam animatia la un episod, timp de o luna", a precizat Bujor pt animationmagazine.eu.






Bujor a lucrat 10 ani la studioul Animafilm Romania, contribuind la dezvoltarea filmului romanesc de animatie. Din 1982 lucreaza in Spania ca animator pt multe studiouri: Walt Disney, Hanna-Barbera, Cosgrove-Hall, M.S. Films, France Animation, Alfonso Production, etc.

Anul trecut, animatorul roman a participat la realizarea lungmetrajului de animatie spaniol "Giants the legend".

In prezent, Bujor lucreaza la un proiect pt un studiou de animatie din Argentina si la o serie de 80 de e-cards pentru Internet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu