duminică, 20 februarie 2011

Video Cronica de film: I Am Number Four/ Numarul 4

Am placerea sa vb despre lansarea filmului I Am Number Four la IMAX, eveniment organizat de Oxygen PR. Pt ca este vb despre un nou erou cu super puteri, era de asteptat sa apara multe fete frumoase la avanpremiera peliculei cinematografice. Alexandra Badoi de la meteo Antena 1, prezenta la eveniment, a scris pe pagina ei de pe Facebook ca nu se gandea ca filmul e asa de dragut. "Poate e si datorita actorului simpatic... ", isi motiveaza vedeta simpatia pt productia DreamWorks.



Nu va repeziti, Alexandra nu ofera vesti bune la buletinul meteo. Pana la mijlocul saptamanii viitoare conditiile meteo vor fi de "iarna autentica", urmand ca primavara sa se instaleze in jurul datei de 10 martie a.c.

Revenind la film, productia DreamWorks pune accentul pe efecte speciale. La finalul filmului o sa vedeti animatii reusite :) Nu spun mai mult, pt a trezi interesul vostru, cu scopul vizionarii filmului la IMAX.



Am remarcat o replica faina in film. Ei, extraterestii (nu am retinut cum se numea civilizatia lor), iubesc altfel, ca nu sunt precum oamenii, pt ca... iubesc pt totdeauna :) Pare patetic, dar in 2008, oamenii de stiinta americani au demonstrat ca acest lucru se poate. Cercetatorii de la Rutgers University din New Jersey, condusi de Helen Fisher, au realizat un test la care au participat 17 cupluri de persoane casatorite de peste 20 de ani, care sustineau ca se iubesc la fel ca in prima zi. S-a observat ca in cazul acestor oameni care traiesc "iubiri ca-n povesti", o parte a creierului este foarte activa. Acelasi lucru se poate observa si in cazul persoanelor care se indragostesc. Totusi, in cazul celor care iubesc de-o viata s-a observat ca predomina sentimentele de fericire si calmul, iar în cazul celor indragostiti ”si atat”, predomina sentimentele de obsesie si teama.

Mai mult, spun oamenii de stiinta, iubirea adevarata se poate ghici din modul in care se privesc sau in care discuta doi oameni care formeaza un cuplu. Daca se privesc dragastos, vorbesc lin si isi spun cuvinte dragute e de bine. Daca se rezuma la mici ironii, certuri si jigniri... ei bine, nu prea au ce cauta impreuna :)

Cei care "consuma" filmele Disney Channel, o sa fie bucurosi, este un film special pt acest target. Cred ca era timpul sa scapam de "era vampirilor" si a povestilor de dragoste cu tot felul de vampiri, precum cei din saga Twilight/ Amurg. Acum incepe moda extraterestilor "siropati", dar reactivati cu ajutorul efectelor speciale 3D si IMAX.

I Am Number Four spune povestea a noua copii cu puteri extraordinare si-a insotitorilor lor, singurii supravietuitori ai unui razboi de pe planeta lor natala. Ei s-au stabilit pe Terra, protejati fiind de o vraja datorita careia nu pot fi ucisi decat intr-o anumita ordine. Dusmanii lor au ucis deja trei, iar protagonistul este, desigur, numarul patru. Acesta, care pe Pamant se va numi John Smith, se ascunde in orasul Paradise, Ohio, unde va face tot posibilul sa supravietuiasca si sa-si invinga inamicii.

Este un film in regia lui D.J. Caruso. Pelicula ii are in rolurile principale pe Alex Pettyfer, Timothy Olyphant, Teresa Palmer, Dianna Agron, Callan McAuliffe si Kevin Durand. Scenariul este adaptat dupa volumul omonim publicat anul trecut de Pittacus Lore, carte care a stat 5 saptamani pe celebra lista de best-seller-uri a ziarului The New York Times. Filmul va putea fi urmarit atat in varianta 2D, cat si in varianta IMAX 2D.

Vizionare placuta :)

Pelicula cinematografica este distribuita de Forum Film Romania

findnumberfour.com

Pt mai multe materiale video (clipuri, trailere, interviuri, etc.) accesati www.traileraddict.com/tags/i-am-number-four

Un comentariu:

  1. Frumos review, am fost si eu zilele trecute la Imax si l-am vazut. Am ramas placut surprins de efectele speciale, care sincer din trailer nu iti dai seama ca sunt atat de spectaculoase. Per total e un film bun, actiunea nu te plictiseste

    RăspundețiȘtergere