sâmbătă, 12 februarie 2011

VIDEO Cronica de film: Discursul regelui/ The King's Speech

Trebuie sa mergeti la cinema pentru a viziona Discursul regelui/ The King's Speech. Este un film bun :) Pelicula cinematografica cu 12 nominalizari la Oscar ruleaza in Romania din 11 februarie.Principele Radu a avut ocazia sa vada filmul la Londra. Alteta sa a scris pe Facebook ca "filmul in intregime este bine realizat, solid, fara varfuri sau scaderi" Domnia sa a adaugat ca "nu este un film strălucitor, precum altele, dar are o foarte buna calitate". Principele Radu este de parere ca filmul nu accentueaza calitatile monarhiei constitutionale dar, este, indirect, un foarte bun serviciu mediatic adus monarhiei. Pe blogul sau, reprezentantul Casei Regale Romane vorbeste despre acest eveniment cultural, punand accentul pe personajul istoric regele George al VI-lea si mai putin pe omul... Bertie.

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii s-a declarat impresionata de filmul The King's Speech :)

Este vorba despre un lungmetraj inspirat din viata tatalui ei, regele George al VI-lea, ce este totodata considerat drept marele favorit in cursa pentru premiile Oscar. Suverana britanica, in varsta de 84 de ani, al carei rol este interpretat in acest film de Freya Wilson, o actrita in varsta de 11 ani, a declarat că filmul Discursul regelui este emotionant si placut. Elizabeth a II-a s-a declarat impresionata mai ales de Colin Firth, actorul britanic in varsta de 50 de ani care l-a interpretat pe marele ecran pe tatal ei, George al VI-lea, inainte de incoronarea sa din anul 1936.

Despre balbaiala Regelui George al VI-lea, tatal actualei regine, s-a vorbit putin de-a lungul vremii pentru ca nu era un subiect cu care Casa de Windsor sa se mandreasca.Regizorul filmului, Tom Hooper a reusit sa transpuna vizual o poveste sensibila, centrata pe relatia dintre doua personaje apartinand unor lumi diferite... Jocul actoricesc al celor doi, Collin Firth (regele George al VI-lea) si Geoffrey Rush (logopedul Lionel Logue) scot in evidenta latura sensibila, umana a monarhului.

www.kingsspeech.com

Filmul este distribuit de Ro Image

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu