miercuri, 2 februarie 2011

VIDEO: Andrei Plesu considera ca Sorin Oprescu este un derbedeu

Andrei Plesu are dreptate cand face referiri la Oprescu, afirmand ca este un derbedeu. Mai jos aveti inregistrarea emisiunii 50 de minute cu Plesu si Liiceanu: Despre prostie - de la TVR 1.



Plesu a scris un editorial despre nepasarea primarilor Capitalei pentru orasul lui Bucur. "... nici unul din primarii Bucurestiului de dupa 1989 nu pare sa fi iubit acest oras".

"Eram dispus sa fac un minim credit dlui Sorin Oprescu. Era, orisicat, profesor universitar, era bucurestean, se retrasese din PSD de dragul „independentei" politice si se zvonise ca fusese, pe la spitalele pe care le condusese, un „manager" plauzibil. Subtonul golanesc, vag barbar, al modului sau de a articula mi se parea o posibila garantie de franchete. M-am inselat. (A cata oara!?). Exprimarea golaneasca e chiar golaneasca. Dl. Oprescu isi inchipuie, probabil, ca are haz, ca imbina fin „misto"-ul cu stilul „macho": baiat de baiat! E sigur de el, smecher, incapatanat. Si cu totul strain de orasul pe care il administreaza. Cat despre „independenta" lui, ea s-a verificat din plin cand a aparut ca „invitat de onoare" la congresul partidului „Romania Mare". Cu onoarea astfel „reperata", primarul s-a pus pe treaba. Ultima lui isprava e marele proiect al axei Nord-Sud, care se va implini, ilegal, pe ruinele a 13 monumente istorice si a 73 de cladiri de patrimoniu. Au disparut, sau vor disparea, in curand, locuri de un pitoresc inconfundabil din zona Buzesti-Grivitei-Berzei pana la intersectia cu Stirbei Voda. Va disparea Hala Matache, va disparea un intreg district al memoriei bucurestene... Il sarbatorim pe Eminescu si demolam casa memoriala in care se intalnea, langa gara, cu Veronica Micle." (Andrei Plesu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu