miercuri, 16 februarie 2011

VIDEO: Calculatorul viitorului: g-speak

Calculatorul viitorului va fi interactiv si va fi controlat prin gesturi, datorita tehnologiei g-speak. Interfata g-speak va revolutiona computerele, prin accesul rapid in fisierele dorite.



In viitor dispozitivele intuitive, flexibile si extrem de interactive vor inlocui calculatoarele desktop greoaie si ecranele fixe, care exista, de regula, in viata noastra astazi, anunta The Independent.

Pe 12 februarie, John Underkoffler, directorul stiintific de la Oblong Industries si liderul echipei responsabile pentru crearea conceptului interfetei viitorului, a facut o demonstratie a sistemului de operare g-speak.

Interfata calculatorului g-speak de la Oblong Industries "va schimba fundamental modul in care oamenii folosesc calculatorul la serviciu, in livingul de acasa, in salile de conferinta, in masini," se spune pe site-ul oficial al firmei.

Interfata tridimensionala este controlata prin gesturi umane, folosind niste manusi speciale. G-speak poate fi folosit perfect de mai multi utilizatori.

In noiembrie 2009, Pranav Mistry, inventatorul tehnologiei SixthSense, a anuntat ca poate face o tehnologie open sourse, accesibila oricui, pentru a-si construi propriul hardware cu "al saselea simt."

oblong.com

www.pranavmistry.com/projects/sixthsense

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu