miercuri, 16 noiembrie 2011

CNC va finanta inca 2 lungmetraje de animatie

Centrul National al Cinematografiei (CNC) a anuntat care sunt cistigatorii concursului de proiecte de animatie (sesiunea septembrie 2011).

Alexei Gubenco a cistigat 525,574 lei cu proiectul de lungmetraj de animatie "Arabesque" (Vivid Studio), iar Iancu Andrei a primit 474,426 lei pt lungmetrajul de animatie "Comoara lui Decebal".

Comisia de selectie a proiectelor cinematografice, sectiunea filme de animatie, productie si dezvoltare de proiecte a fost formata din Radu Igazsag (regizor, profesor universitar), Constantin Paun (regizor) si Dan Vasiliu (profesor universitar).

Mai multe detalii aici

Alexei Gubenco face parte din noul val de regizori de filme romanesti de animatie. Am avut onoarea sa-l cunosc la Anim'est 2009. Scurtmetrajul sau, Marile sperante a obtinut mai multe distinctii, intre care: premiul "Ion Truica" in cadrul celei de a XII-a editii a CineMAiubit, premiul Cinemagia la Anim'est 2008, premiul pentru animatie al Uniunii Cineastilor din Romania (2008) si desemnarea ca Cel mai bun scurtmetraj de animatie al festivalului Euroshorts din Polonia (2009).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu