joi, 10 noiembrie 2011

VIDEO Cronica de film: La Piel Que Habito/ Pielea in care traiesc

Am vazut ultimul film al lui Pedro Almodovar, La Piel Que Habito/ Pielea in care traiesc - un thriller cu accente suprarealiste. "Consumatorii" filmelor lui Almodovar o sa observe ca nu este nimic nou in stilul sau cinematografic. Cunascatorii stiu despre ce este vb :) Almodovar integreaza temele sale predilecte - mai ales identitatea sexuala si familia.



La piel que habito se inspira dintr-un roman, Mygale, scris de Thierry Jonquet.

Pedro Almodóvar a primit pina acum de doua ori Oscarul - o data, pentru Cel mai bun film intr-o limba straina, Todo sobre mi madre, in 1999, iar in 2002, pentru Cel mai bun scenariu original - Hable con ella. Dupa Cannes, La Piel Que Habito a fost prezentat la Toronto Film Festival, in septembrie si la New York Film Festival, luna trecuta.

La Piel Que Habito este produs de El Deseo si distribuit international de compania americana FilmNation Entertainment. In Romania, noul film-cult al lui Almodavar este adus de Independenta Film, casa de distributie care promoveaza filme independente de referinta, de nisa sau cistigatoare a unor premii internationale prestigioase, ca Todo sobre mi madre, Trainspotting, Melancholia, Amélie, In The Mood for Love, Vicky Cristina Barcelona, Dogville etc.

lapielquehabito.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu