duminică, 20 noiembrie 2011

VIDEO: Studioul 3D Walker realizeaza scurtmetraje de animatie cu basme romanesti

Studioul de animatie 3D Walker va crea o intreaga serie de desene animate 3D, printre care Capra cu trei iezi, Harap Alb si Punguta cu doi bani. "Povestile lor vor fi aproape moldovenilor si pentru faptul ca vocea naratorului ii apartine lui Mitos Micleusanu de la Planeta Moldova", a anuntat PRO TV Chisinau.



In total vor fi create 15 povesti in 3D, printre care Ursul pacalit de vulpe, Punguta cu doi bani, Povestea porcului, Fat Frumos din lacrima si Harap Alb.

Echipa de creatori spune ca povestile au fost modificate putin si sunt adresate copiilor de la 3 pina la 8 ani. S-a renuntat, de exemplu, la scenele sangeroase, cum ar fi momentul in care capra isi gaseste iedutii sfasiati de lup.

Personajele sunt pictate si animate digital pe o tableta grafica, astfel incat copiii moderni sa poata vedea povestile 3D pe DVD, computer, iPhone sau iPad.

Adaptarea este realizata de Razvan Rosca, nominalizat in 2005 la Festivalul de Film de la Berlin, pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj.

Studioul de animatie 3D Walker apartine animatorului Adrian Budritan, cel care a infiintat o scoala de animatie la inceputul anului. Este vorba despre itraining.ro. Partenerul lui de afaceri pt scoala de animatie itraining.ro este Matei Stratan, fiul omului de afaceri Dan Stratan ("milionarul din umbra al lui Sorin Ovidiu Vantu").





Revenind la proiectul cu basmele animate 3D, studioul de animatie a semnat un contract cu Unicart, pentru a produce scurtmetrajele de animatie (15-20 minute). Acestea vor aparea in varianta revista print + DVD si pe platformele iPhone si iPad, ca povesti interactive.

Studioul 3D Walker a apelat la inregistrarea unei orchestre de muzica clasica pt coloana sonora a seriei cu basmele 3D. Mai jos este tema muzicala a animatiei.





www.basme3D.ro

basme3d.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu