joi, 10 noiembrie 2011

VIDEO Cronica de film: Margin Call/ Panica pe Wall Street

Acest film imi aduce aminte de declaratia lui Nouriel Roubini: Karl Marx a avut dreptate, capitalismul se poate autodistruge :) In urma cu un an am vazut Wall Street, filmul lui Oliver Stone, cu Michael Douglas si Charlie Sheen. Ambele filme vb despre criza economica :)



Plasat in universul financiar, unde mizele sint uriase, Margin Call/ Panica pe Wall Street este un thriller despre jucatorii-cheie dintr-o firma de investitii pe parcursul a 24 de ore din perioada inceputului crizei financiare mondiale, in 2008. Cind analistul-junior Peter Sullivan (Zachary Quinto) pune mina pe informatii care pot duce la caderea firmei, se porneste o avalansa care ii va aduce pe marginea prapastiei pe toti cei implicati la nivel decizional sau moral. Mergind dincolo de limitele genului, filmul este o explorare a componentei umane a unui subiect mult prea adesea privit doar in alb si negru, un portret curajos si autentic al industriei financiare si al oamenilor din interior care iau decizii ce schimba viitorul nostru global.

Margin Call/ Panica pe Wall Street e filmul de debut al lui J.C. Chandor, care semneaza si scenariul thrillerului ce beneficiaza de o distributie de nume de prima mina: Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Stanley Tucci, Demi Moore.

www.margincallmovie.com

Concurs

Distribuitorul Ro Image ofera 2 invitatii duble la filmul Margin Call/ Panica pe Wall Street - la Hollywood Multiplex, Bucuresti Mall, Vitan. Trebuie doar sa-mi spuneti de ce vreti sa primiti aceste invitatii. Astept mesajele voastre in subsolul aceste postari.

Update:

Cistigatorii concursului sunt bancherul si din sistem.

3 comentarii:

  1. lucrez in domeniu si stiu ce se intimpla... chiar sunt curios ce viziune au americanii. sper ca nu este un film de propaganda.

    RăspundețiȘtergere
  2. am renuntat la comunism, iar acum suntem pe cale sa ne lepadam si de capitalism. ce va urma?

    trailerul este misto. chiar vreau sa merg la film.

    RăspundețiȘtergere
  3. lucrez in domeniul financiar bancar si stiu ce se intimpla. pt noi cei din sistem nu ne surprinde criza economica.

    RăspundețiȘtergere