sâmbătă, 12 noiembrie 2011

VIDEO Cronica de film: Jaf... la turnul mare/ Tower heist

Mai tineti minte emisiunea "Cascadorii risului" de la TVR? :) In fiecare week-end vedeam secvente cu Stan Lawrel si Oliver Hardy (Stan si Bran). Vizionind Jaf... la turnul mare/ Tower heist, regizat de Brett Ratne, am observat ca eroii filmului se inspira din comediile clasice. Momentul in care Josh Kovacs (Ben Stiller) si amicii sai incearca sa scoata un Ferrari din aur de la nivelul superior al cladirii seamana cu scenele comice din perioada filmului mut, precum cele cu coboritul pianului de la etaj pe geam.



De mai mult de 10 ani, Josh Kovacs (Ben Stiller) e managerul unuia din cele mai luxoase complexuri de locuinte din New York City. Maniac al supravegherii angajatilor, si nu numai, nu-i scapa nimic din ce se petrece acolo. In cel mai opulent apartament de la ultimul etaj al cladirii sta Arthur Shaw (Alan Alda, The Aviator), un mogul al finantelor, acum arestat la domiciliu dupa ce a fost prins ca a furat doua miliarde din banii investitorilor.



Cei mai loviti de escrocheria lui sunt, evident, angajatii complexului, care au lasat pe mina lui administrarea fondului lor de pensii. In doar citeva zile Arthur e posibil sa dispara si sa scape cu miinile curate din ceea ce el considera a fi “crima perfecta”. Asa ca e graba mare pentru angajati sa-si puna in aplicare marele lor plan: vor sa fure ceea ce ei sunt convinsi ca se ascunde in apartamentului lui Arthur, si anume... banii lor, nu mai mult, nici mai putin decit 20 de milioane de dolari! Arthur supravegheat de catre FBI, sub conducerea agentului special Claire Denham (Tea Leoni, Fun With Dick and Jane), asa ca amatorii nostri, nefiind hoti de profesie, au nevoie de unul care se pricepe, totusi. Dar singurul pe care il gasesc e doar un pungas de doi bani - Slide (Eddie Murphy). Din gasca de hoti de ocazie mai fac parte receptionerul isteric Charlie (Casey Affleck, Ocean’s Eleven trilogy), dl. Fitzhugh (Matthew Broderick, The Producers), un fost agent de bursa, falit acum, un bellboy incepator, Dev’Reaux (Michael Pena, Battle: Los Angeles), dar si camerista cu gura mare Odessa (Gabourey Sidibe, Precious). Desi amatori intr-ale jafului, angajatii sint, insa, foarte buni la ceva: cunosc ca pe propriul buzunar cladirea pe care o tineau sub observatie de ani de zile, dar de-abia acum isi dau seama de ce… :)

Revenind la masina de aur din film, Ferrari este un model 250 GT Lusso, din 1963, care i-a apartinut lui Steve McQueen.

www.towerheist.net

Concurs

Distribuitorul Ro Image ofera 2 invitatii duble la Jaf... la turnul mare/ Tower heist la Movieplex Cinema, Plaza Romania. Trebuie doar sa-mi spuneti de ce vreti sa primiti aceste invitatii. Astept mesajele voastre in subsolul aceste postari.

Update:

Cistigatorii concursului sunt Ortansa si Catalin.
Trebuie sa ma contactati pt a primi invitatile la film.

3 comentarii:

  1. vreau sa cistig biletul la film pt ca imi plac comediile. am inteles ca au faze misto. nu am mai ris de mult timp la un film. toate filmele de la tv sunt de cacat

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am mai fost la o comedie la cinema

    RăspundețiȘtergere
  3. vreau sa cistig pt a vedea aceasta comedie

    RăspundețiȘtergere