miercuri, 30 noiembrie 2011

A aparut al doilea trailer pentru filmul de animatie Zarafa



via animatie.blog.nl

luni, 28 noiembrie 2011

The Lorax: A Look Inside

Doua premii BAFTA pentru Cartoon Network

Serialul original Cartoon Network Uimitoarea lume a lui Gumball a fost recunoscut drept cea mai bună animaţie a anului la gala Premiilor pentru copii ale Academiei Britanice de Film.

În cadrul Bafta Children’s Awards, ceremonie care a avut loc aseară la Londra, au fost premiaţi şi James Larmont şi John Foster, scenariştii Uimitoarei lumi a lui Gumball.

În luna iunie, serialul a fost recompensat cu premiul “Cristal” pentru cea mai bună producţie de televiziune la Festivalul Filmului de Animaţie Annecy.

Serialul, lansat în România pe 8 noiembrie, este difuzat de Cartoon Network în fiecare marţi la ora 18:15.

duminică, 27 noiembrie 2011

Scurtmetraj de animatie: Jolie Bobine





www.Jolie-Bobine.fr

Directed by:
Nicolas DERUY
Sylvain SIMAO
Samuel RIVIERE
Stephanie BURNET

Original Idea by:
Alexandra LATOUR

Music Composition by:
Damien DESHAYES

Sound Design by:
Julien BEGAULT

Bodyguardzii au imbrincit mamele cu copii in brate prezente la evenimentul "Personajele Disney sosesc in Romania"

Evenimentul "Personajele Disney sosesc in Romania" a fost organizat prost. In acest moment m-am intors cu sotia si printesa mea de la Iris Titan, locul desfasurarii manifestarii pt cei mici. A fost multa lume. Parintii si bunicii prezenti la eveniment s-au imbulzit cu copii lor pe scena improvizata de organizatori pt a se fotografia cu personajele Disney. Doar cei din primul rind puteau sa ii vada pe Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck si Daisy, veniti tocmai de la Disneyland Paris. Restul persoanelor prezente nu puteau vedea ceva din numarul artistic al personajelor Disney din cauza cordoanelor de agenti de paza.

Am stat la coada cu fiica mea, cu speranta ca o sa se fotografieze cu Minnie. Din pacate printesa mea nu a avut norocul de a se intilni si de a se poza cu personajul Disney. De fiecare data cind ne apropiam de scena, organizatorii anuntau ca vedetele din lumea Disney au nevoie de pauze :)

La finalul evenimentului, Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck si Daisy au fost escortati in fuga de agentii de paza. Nimeni nu se putea apropia de oamenii imbracati in costumele Disney. Aveam impresia ca organizatorii tratau acest eveniment precum vizitele vedetelor internationale la Bucuresti.

Nu inteleg de ce au venit daca nu au putut sa stea cu toti copii. De la ora 14.00 de cind a inceput evenimentul si pina seara, foarte multi copii au plins pt ca nu reuseau sa-si vada personajul de desene animate. Am vazut agenti de paza care imbrinceau mamici cu copii in brate.

Reprezentantii companiei Walt Disney au adus in Romania cunoscutele personaje din Disneyland Paris cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la aparitia revistei Donald Duck. De asemenea, personajele de desene animate au fost prezente in Capitala cu scopul promovarii sezonului doi al seriei "Sa ridem cu Mickey Mouse!” recent lansat la Disney Channel. Este vb de o serie de episoade scurte clasice, in care Mickey, Donald, Goofy si prietenii lor isi prezinta fantasticele aventuri.

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Pincel de Zorro - Trailer



Direction, Design and Animation: Hug Codinach
Illustrations: Meritxell Ribas
Text: Sergio Sierra
Music: Albert Alay

www.hugcodinach.com

www.pinceldezorro.es

joi, 24 noiembrie 2011

This is Not Real - Trailer



www.gergely-wootsch.com

Mandragora are in vedere realizarea unui film de animatie

Mandragora, casa de productie de film a regizorului Cristi Puiu are in vedere realizarea unui lungmetraj de animatie. "Avem in vedere acest lucru dar momentan nu ne-am decis asupra unui proiect. Am discutat cu citiva oameni din domeniu dar inca sintem in stadiu incipient", a declarat Anca Puiu, producer/ partner Mandragora. Sint foarte talentati cei cu care am discutat si poate si acesta este un motiv pentru care ne-ar interesa acest domeniu, a adaugat reprezentanta firmei Mandragora.

www.mandragora.ro

*Despre regizorul Cristi Puiu
- In 1990, Cristi Puiu, care a studiat pictura de la 10 ani, a participat la o expozitie in Lausanne (Elvetia), impreuna cu alti tineri artisti romani.
- Doi ani mai tarziu, a luat examenul de admitere la Ecole Superieure d'Arts Visuels din Geneva, actuala Haute Ecole des Beaux Arts, departamentul Pictura.
- La finalul primului an, a abandonat cursurile de pictura, pentru a le incepe pe cele de film, la aceeasi scoala, absolvind in 1996.
- A debutat in lungmetraj cu „Marfa si banii" (2001).
- In 2004, „Un cartus de Kent si un pachet de cafea" a castigat Ursul de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Berlin.
- Doi ani mai tarziu, „Moartea domnului Lazarescu" i-a adus Marele Premiu „Un certain regard", la Festivalul de Film de la Cannes.
- Cea mai recenta productie a regizorului este pelicula „Aurora", care a avut premiera mondiala la Cannes, editia din 2010.

Scurtmetraj de animatie: "Vésuves" by Kevin MANACH

Simon's Cat in 'Catnap'



www.simonscat.com

miercuri, 23 noiembrie 2011

Scurtmetraj de animatie: “Stream School"/ "Patakiskola" by Péter Vácz

Imi plac filmele de animatie maghiare :) Acest stop-motion este o adaptare a unui poem maghiar.



vaczpeter.blogspot.com

vaczpeter.blogspot.com/2011/11/making-of-streamschool

via cartoonbrew.com

A aparut un clip pt promovarea filmului de animatie Arrugas/ Wrinkles: Orient Express

Astept cu nerabdare sa vad acest film de animatie spaniol :)



Arrugas este un lungmetraj de animatie bazat pe comixul lui Paco Roca care trateaza problema Alzheimerului. Comixul a fost publicat mai intii in Franta, fiind selectionat ca unul din cele mai bune 20 de benzi desenate ale anului. Autorul s-a documentat timp de un an in diverse centre de batrini cu Alzheimer pentru a intelege problema si pentru a oferii o viziune onesta si emotiva. "Practic nu am inventat nimic... Emilio (protagonistul) este tatal unui bun prieten... De asemeni, am cunoscut o doamna care credea ca calatoreste cu trenul, stand in fata unei ferestre de la un camin de batrani. Pentru a manca, personalul caminului trebuia sa o convinga ca o duc la vagonul restaurant", a declarat Paco Roca.

.



www.arrugaslapelicula.com

www.perroverdefilms.com

www.cromosoma.com

via animafilms.over-blog.com

Scurtmetraj de animatie: The Night We Were Kings

Scurtmetrajul de animatie The Night We Were Kings este realizat de Chloé Nicolay, Manddy Wyckens, Anthony Lejeune, Gaspard Sumeire si Léa Justum.



www.cube-creative.fr

marți, 22 noiembrie 2011

VIDEO: Martin Scorsese discuta cu James Cameron despre utilizarea 3D-ului

A aparut un material video pentru filmul HUGO, prima experienta 3D a lui Martin Scorsese, in care regizorul discuta cu James Cameron despre utilizarea acestei tehnologii in filmul care va avea premiera in Romania pe 13 aprilie 2012.



via Ro Image

Concurs: Arthur Christmas/ Marea cursa de Craciun

Distribuitorul InterComFilm ofera 2 seturi de jucarii (adventure kit Arthur Christmas) si 3 invitatii duble la Arthur Christmas/ Marea cursa de Craciun la Movieplex Cinema, Plaza Romania pt simbata, 26 noiembrie, ora 17.30. Trebuie doar sa-mi spuneti de ce vreti sa primiti aceste premii. Astept mesajele voastre in subsolul aceste postari.


Trailerul Arthur Christmas/ Marea cursa de Craciun - subtitrat in limba romana

www.youtube.com/user/ArthurChristmasMovie

www.arthurchristmas.com

www.sonypicturesanimation.com

www.aardman.com

Citeste cronica de film pt Arthur Christmas/ Marea cursa de Craciun

facebook.com/InterComFilm

Update:

Cistigatorii concursului: Ortansa si Carmen au primit cite o invitatie dubla la filmul de animatie + cite un set de jucarii Arthur Christmas. Ion Daniel a primit o invitatie dubla la filmul de animatie.

Cistigatorii sunt rugati sa sune la nr de tel 0721795620 pt a putea primi premiile.

The end - Trailer



www.hampastudio.com

Beauty and the Beast 3D -Trailer

duminică, 20 noiembrie 2011

Va recomand un site rusesc cu peste 300 de filme de animatie realizate in perioada URSS

mults.spb.ru/mults

via zewebanim.com/blog

VIDEO: Studioul 3D Walker realizeaza scurtmetraje de animatie cu basme romanesti

Studioul de animatie 3D Walker va crea o intreaga serie de desene animate 3D, printre care Capra cu trei iezi, Harap Alb si Punguta cu doi bani. "Povestile lor vor fi aproape moldovenilor si pentru faptul ca vocea naratorului ii apartine lui Mitos Micleusanu de la Planeta Moldova", a anuntat PRO TV Chisinau.



In total vor fi create 15 povesti in 3D, printre care Ursul pacalit de vulpe, Punguta cu doi bani, Povestea porcului, Fat Frumos din lacrima si Harap Alb.

Echipa de creatori spune ca povestile au fost modificate putin si sunt adresate copiilor de la 3 pina la 8 ani. S-a renuntat, de exemplu, la scenele sangeroase, cum ar fi momentul in care capra isi gaseste iedutii sfasiati de lup.

Personajele sunt pictate si animate digital pe o tableta grafica, astfel incat copiii moderni sa poata vedea povestile 3D pe DVD, computer, iPhone sau iPad.

Adaptarea este realizata de Razvan Rosca, nominalizat in 2005 la Festivalul de Film de la Berlin, pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj.

Studioul de animatie 3D Walker apartine animatorului Adrian Budritan, cel care a infiintat o scoala de animatie la inceputul anului. Este vorba despre itraining.ro. Partenerul lui de afaceri pt scoala de animatie itraining.ro este Matei Stratan, fiul omului de afaceri Dan Stratan ("milionarul din umbra al lui Sorin Ovidiu Vantu").





Revenind la proiectul cu basmele animate 3D, studioul de animatie a semnat un contract cu Unicart, pentru a produce scurtmetrajele de animatie (15-20 minute). Acestea vor aparea in varianta revista print + DVD si pe platformele iPhone si iPad, ca povesti interactive.

Studioul 3D Walker a apelat la inregistrarea unei orchestre de muzica clasica pt coloana sonora a seriei cu basmele 3D. Mai jos este tema muzicala a animatiei.





www.basme3D.ro

basme3d.blogspot.com

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

VIDEO: Muzica populara bucovineana in parcul IOR din Capitala

Eu si cu printesa mea am ascultat muzica populara :)

The Lorax - Trailer

Realizatorii filmului de animatie Despicable Me revin cu o noua productie: Lorax, o adaptare a povestii despre o fiinta a padurii si despre cautarile unui baiat de 12 ani, care incearca sa o cucereasca pe fata iubita: cheia cuceririi sta in descoperirea lui Lorax, o creatura nesuferita dar pina la urma fermecatoare, care lupta pentru a-si apara lumea.





Lorax este cel de-al treilea film de animatie inspirat din povestile scriitorului american de carti pentru copii Theodor Seuss Geisel, si produs de Universal Pictures si Illumination Entertainment (Despicable Me, Hop).

In Romania va fi difuzat pe 30 martie 2012.

via Ro Image

joi, 17 noiembrie 2011

A aparut un scurtmetraj care promoveaza filmul de animatie Ice Age 4

Alexei Gubenco regizeaza scurtmetrajul de animatie Arabesque 3D stereoscopic


Am revenit cu informatii noi despre productia lui Alexei Gubenco, Arabesque, realizata la Vivid Studio. Arabesque va fi un scurtmetraj animatie de 20 de minute. Este o poveste vesela cu un duh, cu multa... magie, spectacol si personaje memorabile, precum un alchemist tocilar, indragostit si animalul sau de companie, o maimuta desteapta, dar geloasa. Desenele le poti vedea pe site-ul studioului de animatie Vivid Studio: vividstudio.eu/arabesque.

Arabesque este un proiect de animatie la care Alexei lucreaza de mai bine de un an. Va fi o animatie 3D, deja o parte din personaje sun gata si abia asteapta sa fie animate. A fost gandit sa fie cu imagine stereoscopica. "Inca este posibil sa ne razgandim in privinta stereoscopiei, depinde foarte mult daca publicul o sa mai vrea astfel de proiectii peste 2 ani cand o sa fie filmul gata", a declarat Alexei.

Filmul este finantat de Centrul National al Cinematografiei (CNC) cu suma de 525,574 lei. "Creditul de la CNC este un bun inceput si acopera aproximativ o patrime din tot bugetul productiei", a precizat Alexei.

Alexei Gubenco face parte din noul val de regizori de filme romanesti de animatie. Am avut onoarea sa-l cunosc la Anim'est 2009. Scurtmetrajul sau, Marile sperante a obtinut mai multe distinctii, intre care: premiul "Ion Truica" in cadrul celei de a XII-a editii a CineMAiubit, premiul Cinemagia la Anim'est 2008, premiul pentru animatie al Uniunii Cineastilor din Romania (2008) si desemnarea ca Cel mai bun scurtmetraj de animatie al festivalului Euroshorts din Polonia (2009).

Mai jos aveti un Interviu cu regizorul Alexei Gubenco

Regizorul Alexei Gubenco: Romania are nevoie de un targ de film si de cursuri de vanzari pentru artisti.

Daniel Todoran-Rares: Ce studii ai?
Alex Gubenco: Am absolvit in 2009, regie la universitatea Hyperion din Bucuresti... si marketing la ASE in 2002.


Daniel Todoran-Rares: Ce filme de animatie ai realizat?
Alex Gubenco: In decembrie 2008 am terminat scurtmetrajul Vive la Crise! (V.L.C.), Marile Sperante (2008) si Opere alese... neintelese (2007).







Daniel Todoran-Rares: Imi place scurtmetrajul tau, V.L.C. :)
Care este povestea scurtmetrajului de animatie V.L.C.?

Alex Gubenco: Dupa ce cativa ani la rand am fost bombardati incontinuu cu "poluare", "incalzirea globala" si "consumerism" a inceput un alt circ "Criza mondiala". Uite ca astea toate s-au lipit si a iesit Vive La Crise!

Daca tot o facem pe iubitorii de natura ar trebui sa vedem criza economica mondiala ca pe o gura de aier proaspat si sa nu ne mai smiorcaim atit ca ne slabesc fesele de foame sau de la mersul pe jos.

De exemplu azi a picurat putin. Ploaia nu a fost curata pentru ca stropii uscati lasau pete pe haina. Azi am fost pistruiat. Inca nu stiu daca a fost o ploaie acida sau doar praf. Uite de asta V.L.C.


Daniel Todoran-Rares: Ce premii ai luat cu V.L.C.?
Alex Gubenco: In cazul V.L.C. inca nu pot vorbi despre premii. Primele proiectii in afara Romaniei vor avea loc in iunie. In Romania Vive La Crise! a parut mai degraba ca o gluma proasta. "Lumea sufera.. e criza... si asta face misto de oamenii plinuti si cu pofta de mancare". Sa vedem, la toamna se numara bobocii.


Daniel Todoran-Rares: Iti place mai mult animatia 2D?
Alex Gubenco: De mult nu-mi mai pun intrebarea asta. Fac si 2D si 3D; cum s-ar zice, fac ce-mi place... sau fac ce vreau dar fac cu cap :). Chestia cu 2D-ul si 3D-ul mai degraba e un motiv de scandal intre tinerii entuziasti si veteranii nostalgici care, bineinteles, ca orice pensionar isi crede generatia sa mai buna decat "obraznicii astia".


Daniel Todoran-Rares: Unde distribui filmele tale?
Alex Gubenco: Pentru Marile Sperante am un singur distribuitor exclusiv. Din cate stiu ei lucreaza mai mult cu televiziunile si cu retelele de VOD.

Majoritatea distribuitorilor au acoperire internationala, dar nimeni nu garanteaza absolut nimic.


Daniel Todoran-Rares: Mi-ai spus ca o firma din Spania iti distribuie scurtmetrajele. Poveste-mi...
Alex Gubenco: Asa este, doar ca acea firma imi distribue numai Marile Sperante. Nimeni nu este obligat sa distribue absolut tot ce faci. Majoritatea distribuitorilor sunt foarte selectivi. De exemplu, spaniolilor nu le-a placut V.L.C., au zis ca nu distribuie filme politice. De Vive La Crise! se va ocupa o firma din Canada.


Daniel Todoran-Rares: Ce parere ai despre filmul romanesc de animatie?
Alex Gubenco: O parere din ce in ce mai buna.


Daniel Todoran-Rares: Care este opinia ta despre lipsa productiilor autohtone de animatie pe posturile tv romanesti?
Alex Gubeco: Cred ca sunt cateva seriale animate la tv. Probabil fiecare canal tv colaboreaza intr-un fel sau altul cu un studiou... ceva tot iese. Din pacate pentru tv nu prea se fac decat niste animatii simpliste facute la repezeala pentru ca alfel nu e rentabil. Un minut de animatie cat de cat elaborat, costa prea mult ca sa-l produci si prea putin ca sa-l vinzi pentru un singur canal tv. Cine face animatie e obligat sa gandeasca global sa vinda in afara si, daca o fi sa vrea si unul din cele 2-3 posturi romanesti - cu placere!


Daniel Todoran-Rares: Spune-mi parerea ta despre festivalurile de animatie din tara.
Alexei Gubenco: Organizatorii festivalurilor, in general le-as sugera sa le pese de latura comerciala un pic mai mult. In primul rind sa aiba un festival profitabil, adica sa aiba spectatori si nu subventii. Si apoi sa atraga persoane care se ocupa cu vinzarile in industria filmului. Sa-i mai puna cu picioarele pe pamant pe artisti. De exemplu venirea lui Plimpton la Anim'est in 2008 a fost ca un dus rece pentru mine, tin minte cat de mult uram tot ce zicea el despre bani, bani, bani... M-a rupt din lumea mea comoda de artist.

De exemplu, organizatorii festivalurilor ar putea sa cheme unul - doi distribuitori, chiar daca aia nu o sa aiba din ce alege, macar ne dau niste sfaturi. Un curs pe tema asta ar fi binevenit. Ce e film am invatat, sa facem film am invatat, cum sa-l vindem sau cui sa-l vindem uite inca nu stim.

Un targ de film ar fi foarte interesant... poate prea interesant (de domeniul fantasticului).


Daniel Todoran-Rares: Aceste evenimente seamana mai mult cu intalnirile de la casele de cultura? :)
Alex Gubenco: In viziunea mea festivalul de film trebue sa fie o mare oportunitate si nu doar celebrarea filmului.


Daniel Todoran-Rares: Spuneai ca te asteptai sa existe intalniri cu reprezentanti ai unor televiziuni, case de productie, etc. si o mai buna promovare a evenimentului si "fenomenului" cultural in mass-media.
Alex Gubenco: Categoric, un festival trebue sa fie exact acel loc in care se intalnesc toti exponentii acestei bucatarii - critici, creatori, comercianti si spectatori. De exemplu, inca nu am intalnit niciun distribuitor sau vreun buyer la vreun festival romanesc. Poate nu am fost atent...


Daniel Todoran-Rares: Considerai ca aceste festivaluri nu te ajuta. Sugerai ca aceste manifestari au tendinte elitiste intr-un circuit inchis.
Alex Gubenco: Nu genralizam, fiecare festival cu traditiile sale. Toate festivalurile sunt bune intr-un fel sau altul. Unele te binedispun doar prin senzatia de aflare in treaba, altele iti dau niste sperante, altele iti ofera niste frustrari...

Daca e sa ma gandesc mai bine totul este de folos.


Daniel Todoran-Rares: Ce parere ai despre ultimele productii Pixar, DreamWorks Animation, etc?
Alex Gubenco: Ma ia invidia.


Daniel Todoran-Rares: Ce filme de animatie iti plac?
Alex Gubenco: Tom si Jerry.


Daniel Todoran-Rares: Iti plac scurtmetrajele de animatie realizate de studentii univ. din Canada si Franta? Care?
Alex Gubenco: Sunt buni si cei din Vancouver si cei de la Gobelins... Burning safari este singurul care imi vine acum in minte.


Daniel Todoran-Rares: De ce crezi ca Romania nu are niciun studiou de animatie de lungmetraj? In vara anului 2009, Dacodac Bucuresti a dat faliment.
Alex Gubenco: Primul lungmentraj de animatie romanesc o sa fie in limba engleza. Si al doilea... tot in enlgeza. Sau o sa fie "bani aruncati in vant". Cine stie, poate se reuseste un film low cost facut doar cu entuziasti ca pe timpul comunismului.


Daniel Todoran-Rares: Ai primit propuneri din alte tari pentru a lucra in domeniul animatiei? Daca raspunsul este afirmativ, spune-mi despre ce este vorba.
Alex Gubenco: Am primti cateva propuneri, dar in momentul de fata am planuri aici, in Romania.


Daniel Todoran-Rares: Cei care iti admira scurtmetrajul de animatie, unde iti pot scrie? Ai website sau blog?
Alex Gubenco: www.gubenco.com

A aparut al doilea trailer pt productia Aardman, The Pirates: Band of Misfits

Vunk feat Antonia - Pleacă



via MTV.ro

Ice Age: A Mammoth Christmas









via onanimation.com

Interview with Manuel J. Garcia, director of the Giants the legend/ Tombatossals: The Legend animation- the newest Spanish animated feature




Giants The Legend - Spanish animation film will be released later this year. It is a feature film directed by Manuel J. Garcia, known for his creations in the world of animation. With over 25 years experience in the animation industry, Manuel has worked for major studios such as Hanna-Barbera, Universal, Disney, WB, etc.. Currently Manuel is working on two feature films and two animated series.

Bujor Stefanescu, a Romanian-born animator worked at Giants The legend. Harrald Sieperman animator is the one who conceives the characters for this animation movie. He has also worked on animated films like Roger Rabbit, Mulan and Tarzan.







Giants The Legend is designed by Nereida studio.

Daniel Todoran-Rares: I understand that the Giants legend production was completed. Congratulations! What is the new animated film about?
Manuel J. Garcia: It's a thriller based on mythological opera intitulada TOMBATOSSALS dedicated to children. The story tells how some giants helped a kng to rebuild a fallen kingdom and to regain the old splendor. It has ingredients that make it attractive to children visually, with giants, princesses, princes, kings, sirens and of course a "bad" character - a Count called Garxoli.






www.nereidaanimationfilms.es

ciberfallas.es/manuel-j-garcia-director

Daniel Todoran-Rares: It's true that cinema film had a budget of 6.8 million? Was sufficient for completion of the film? Who funded this movie?
Manuel J. Garcia: I started with this budget, but at the end of the production budget was reduced to 4.5 million. It is a co-production with Radio Television Valencia, subsidized by IVAC (Valencian Institute of Cinematographic Arts) and funded by the private sector.


Daniel Todoran-Rares: In this production were involved 400 people from around the world? Have you worked with Harrald Sieperman too? How was working with him and the rest?
Manuel J. Garcia: All the characters in the film are made by Harald Siperman, known as a creator from the Disney studios. I also had the pleasure to count on the collaboration of Roxanne Ducharme - a prestigious and renowned Canadian artist who created various scenery (backgrounds). Working with both was fantastic. It was a professional pride working with them.


Daniel Todoran-Rares: What can you tell about working with Romanian-born animator Bujor Stefanescu? By the way, what do you know about Romanian animation?
Manuel J. Garcia: I know Bujor for many years. I worked with him on several projects. Bujor is a tireless worker. He adapts to any type of production with a lot of professionalism.

I do not know much about Romanian animation, I know some studios in Romania, but nothing more.


Daniel Todoran-Rares: Returning to the feature film Giants The Legend, what can you tell about the animation style?
Manuel J. Garcia: The style is classic, 2D, but the sets are made in 3D. I think we managed to get a interesting visually blend and we are very pleased with the outcome.








Daniel Todoran-Rares: When it will be released in theaters?
Manuel J. Garcia: It is scheduled to launch in Spain at the end of 2011. Packers MEDIA Canadian company will manage all international sale of the animation film. RIALTO FILMS will distribute our film throughout Germany.


Daniel Todoran-Rares: Are you currently working on other animation projects?
Manuel J. Garcia: Yes, we work, we can not stop, we have to continue, creating and developing new things. Animation projects need alot of time and money, sometimes take years to finish one. At the moment I am working on the preparation of two new feature films and two animated series, some of these projects will be official presented to NARTE in Miami in January of 2012.


Daniel Todoran-Rares: Tell me about contemporary Spanish animation. The economic crisis has affected the Spanish animation industry? Lately I read about the latest Spanish animation productions conquering worldwide audience. Have the animation studios from Spain found "the key to success" for distribution the Iberian productions in the English-speaking countries?
Manuel J. Garcia: I think there is room for everyone. Contemporary animation is like a box of canned without shelf. If you have a good script and a good quality, everything works. Each story or each product must adapt to the style that fits, for example I do not see the Giants in 3D like Shrek.

I've always seen the character animation as an classic animation. Animation crisis affecting the world and Spain is no exception. In Spain there are a lot of talent. They do good things in animation, but I think we continue to sin in scenarios. For me it's the perfect cocktail to mix Spanish talent and quality with Anglo-Saxon scenarios.


Daniel Todoran-Rares: What about broadcast television, Cartoon Network, Disney Channel, etc..?
Manuel J. Garcia: These sets the rules for the animation series all around the world. Have the power to sell whatever they want and launch a successful product from scratch. Personally, I think they should take risks and support more independent professionals and their ideas.


Daniel Todoran-Rares: What does the animation meen for you?
Manuel J. Garcia: For me, animation is my life, I would not know how to do something else. We have more than 25 years in this industry, I worked for all major studios, such as Hanna-Barbera, Universal, Disney, WB, etc.. To create something from nothing and then to see it realized on the screen cinema or TV channel is something hard to explain, is a culmination of a won battle, to say that I feel like a victorious warrior who returns to his castle looking for new battles.


Daniel Todoran-Rares: Your experience as assistant animator on Asterix series help you to the Giants the legend? Are there a lot of adventure, such as the Asterix series?
Manuel J. Garcia: My professional experience made me go through all stages. I think I know all the animation process - from beginning to end. I can promise that there is no boring moments in Giants. I am delighted for the animation script.


Daniel Todoran-Rares: What animated movies do you like? There is a movie that influenced your career?
Manuel J. Garcia: At the time I had a great influence Disney short film, THE OLD MILL (1937). I thought it was an authentic work of art has aroused in me the interest in animation. Then, without a doubt I should call the Prince of Egypt, El Doraddo, with a similar style to the Giants. Now, for me, the work that inspires me is Cars by John Lasseter - an animation genius, the ideas and the staging is simply brilliant.




*The interview was conducted with the support of Bujor Stefanescu - Romanian-born animator.

miercuri, 16 noiembrie 2011

Imagini noi din noul film de animatie The Lorax

Creatorii filmului de animatie Despicable Me revin cu o productie noua: The Lorax.



theloraxmovie.com

A aparut un trailer nou pt productia Pixar, Brave



disney.go.com/brave

A aparut un trailer nou pt Happy Feet Two



happyfeettwo.warnerbros.com

CNC va finanta inca 2 lungmetraje de animatie

Centrul National al Cinematografiei (CNC) a anuntat care sunt cistigatorii concursului de proiecte de animatie (sesiunea septembrie 2011).

Alexei Gubenco a cistigat 525,574 lei cu proiectul de lungmetraj de animatie "Arabesque" (Vivid Studio), iar Iancu Andrei a primit 474,426 lei pt lungmetrajul de animatie "Comoara lui Decebal".

Comisia de selectie a proiectelor cinematografice, sectiunea filme de animatie, productie si dezvoltare de proiecte a fost formata din Radu Igazsag (regizor, profesor universitar), Constantin Paun (regizor) si Dan Vasiliu (profesor universitar).

Mai multe detalii aici

Alexei Gubenco face parte din noul val de regizori de filme romanesti de animatie. Am avut onoarea sa-l cunosc la Anim'est 2009. Scurtmetrajul sau, Marile sperante a obtinut mai multe distinctii, intre care: premiul "Ion Truica" in cadrul celei de a XII-a editii a CineMAiubit, premiul Cinemagia la Anim'est 2008, premiul pentru animatie al Uniunii Cineastilor din Romania (2008) si desemnarea ca Cel mai bun scurtmetraj de animatie al festivalului Euroshorts din Polonia (2009).

marți, 15 noiembrie 2011

Scurtmetraj de animatie: My Bloody Lad - Dead Walter

Scurtmetrajul de animatie My Bloody Lad - Dead Walter este realizat de Cyrille Chauvin, Guillaume Dousse, Thibaud Petitpas si Pierre Rutz, studenti la scoala de animatie Gobelins.



deadwalter.blogspot.com

www.gobelins.fr

Brave

Au aparut imagini din noul proiect Pixar, Brave. Tinara fiica de rege este caracterizata cel mai bine de o claie de par roscat si un temperament rebel si independent.

Emma Thompson (regina Elinor), Billy Connolly (regele Fergus), Kelly Macdonald (printesa Merida) sunt citeva din vocile pe care le vei auzi in filmul de animatie Brave regizat de Mark Andrews si Brenda Chapman, ce va fi lansat in vara anului viitor.

via www.empireonline.com

VIDEO Cronica de film: Arthur Christmas/ Marea cursa de Craciun


Prin amabilitatea distribuitorului de film, InterCom Film, simbata dimineata am avut placerea sa vizionez Arthur Christmas 3D la cinema, inainte ca acesta sa fie prezentat presei si publicului larg. Filmul de animatie va fi difuzat in salile de cinema din 25 noiembrie.

Pina in momentul vizionarii Arthur Christmas 3D, eram obisnuit sa spun ca productile Sony Pictures Animation au doar animatii bune si mai putin povesti bune. Acum avem parte de tot ce este bun si calitativ pt un film de animatie. Avem o poveste emotionanta, bine scrisa, cu dialoguri amuzante, care scot in evidenta rolul si sensul lui Mos Craciun in viata noastra.


Trailerul Arthur Christmas/ Marea cursa de Craciun - subtitrat in limba romana

www.youtube.com/user/ArthurChristmasMovie

www.arthurchristmas.com

www.sonypicturesanimation.com

www.aardman.com

V-ati intrebat vreodata cum imparte Mos Craciun toate cadourile intr-o singura noapte? Raspunsul este: cu ajutorul tehnologiei ultramoderne, din baza sa de operatii de la Polul Nord! Insa anul acesta misiunea da gres, caci un copil din sutele de milioane de pe Pamint a fost uitat si nu isi va primi cadoul. Este ocazia perfecta pentru Arthur, fiul cel mai tinar al lui Mos Craciun, sa devina erou fara voie. Ajutat de bunicul sau si de un elf pe nume Bryony, el va porni intr-o cursa contra-cronometru pentru ca ultimul cadou sa ajunga la destinatie inainte de ivirea zorilor. Nu mai povestesc :) Trebuie sa vedeti filmul de animatie.

Filmul Arthur Christmas reprezinta prima colaborare dintre Sony Pictures Animation si Aardman, studioul de animatie binecunoscuta pentru filme ca Chicken Run si Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit. Realizarile sale i-au adus peste 400 de premii pe plan international, printre care patru premii Oscar.







Productia a inceput la studiourile Aardman de la Bristol, England. Imediat ce personajele si povestea filmului au fost conturate, productia s-a mutat la Culver City, in California, la studiourile Sony Pictures Animation.

Prima grija a specialistilor de la Sony a fost aceea de a face ca filmul sa poarte marca distinctivă Aardman. "Deoarece sunt modelate din plastilina, personajele lor sunt oarecum imperfecte din punctul de vedere al finisajelor. Insa e dificil ca o imagine realizata pe computer sa redea aceasta imperfectiune. Am incercat sa ajungem la acest rezultat stricind simetria liniilor si a contururilor personajelor, astfel incit sa nu mai fie perfecte”, a declarat co-producatorul filmului, Chris Juen.

Pentru schitarea personajelor, realizatorii au apelat la binecunoscutul desenator Peter de Sève, al cărui talent sta in spatele unor filme ca Finding Nemo, Ratatouille si Mulan. Pornind de la aceste schite, Tim Watts a creat niste modele de personaje care puteau fi animate in trei dimensiuni. “Intotdeauna se porneste de la aceste modele. Dupa ce un model este aprobat, este scanat de un computer si imbunatatit, astfel incit cei din echipa de animatie sa aiba cu ce lucra”, explica Watts.

Filmul de animatie este regizat de Sarah Smith. Ea este si co-scenarist. Sarah lucreaza pentru compania de productie Aardman din martie 2006, ea fiind responsabila cu productia filmelor animate The Pirates! Band of Misfits si Arthur Christmas (care marchează debutul sau ca regizor). Anterior, Smith a lucrat in teatru si la BBC Radio Entertainment, de unde s-a mutat la televiziunea BBC, unde a petrecut mai mult de zece ani. Ulterior, Smith s-a lansat pe cont propriu, realizind regia si scenariul a numeroase filme si seriale de televiziune.

Co-regizorul filmului este Barry Cook. Acesta si-a facut debutul ca regizor cu filmul Mulan, in 1998. Au urmat: Tron, Beauty and the Beast, The Little Mermaid, Aladdin, My Science Project, clip-ul 3D al lui Michael Jackson intitulat Captain EO, My Last Day si recentul Walking with Dinosaurs.

In Romania filmul de animatie este dublat in limba romana de Ager Film. Mai jos aveti distributia:

ARTHUR – BOGDAN COTLEŢ
MOŞ CRĂCIUN – MIHAI NICULESCU
BUNICUL CRĂCIUN – VALENTIN URITESCU
DNA. CRĂCIUN – ANGELA FILIPESCU
STEVE – IOAN IONESCU
BRYONY – TAMARA ROMAN
PETER – MIHAI DĂSCĂLESCU
GWEN – ANA CRISTEA

ALTE VOCI:

MIHAI BISERICANU
ADINA LUCACIU
FLORIAN GHIMPU
VIOREL IONESCU
GEORGIANA SORINA DINESCU
LUCIAN MIHAI IONESCU
SORIN MEDELENI
RĂZVAN GEORGESCU
NINEL SURDU
ANCA SIGARTĂU
EDWARD DINCĂ

REGIE ŞI ADAPTARE: ANCA SIGARTĂU
TRADUCERE: FLORINA BRĂDEANU
REGIE MUZICALĂ: MIHAI BISERICANU
TEHNIC: COSTIN MARIAN, DAN TACHE

Mi-a placut dublajul. Actorul Valentin Uritescu a jucat f bine. Am avut impresia ca cei de la Sony Pictures Animation si Aardman au creionat personajul bunicul Craciun special pt actorul roman :)

Spiritul Craciunului vine cu Arthur Christmas, un film de nota 10.

duminică, 13 noiembrie 2011

Snow White and the Huntsman - Trailer

La anul vom vedea doua ecranizari ale basmului Alba ca zapada :) Una dintre ele se numeste Snow White and the Huntsman si tocmai si-a lansat trailerul. Filmul are parte de multe efecte speciale. Regia este semnata de Rupert Sanders.



snowwhiteandthehuntsman.com

Alba ca zapada se transforma intr-o luptatoare cu armura care este antrenata de catre vinatorul platit s-o ucida, pentru a lupta impotriva mamei vitrege.

Charlize Theron este mama cea vitrega care isi pastreza frumusetea "hranindu-se" cu fete tinere. Alba ca zapada este interpretata de Kristin Stewart, Chris Hemsworth este vinatorul, iar Sam Claflin este printul care o salveaza.

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

VIDEO Cronica de film: Anonymous/ Anonim

O întrebare pe care şi-au pus-o, de câteva secole încoace, minţi strălucitoare precum Mark Twain, Charles Dickens şi Sigmund Freud: cine a creat, în realitate, operele atribuite lui William Shakespeare? Experţii au intrat în lungi dezbateri, s-au scris nenumărate cărţi, iar unii savanţi şi-au dedicat viaţa apărării sau respingerii supoziţiilor referitoare la autorul celor mai renumite capadopere ale literaturii engleze.



Filmul propune un posibil răspuns la această întrebare, ilustrând o epocă în care intrigile politice, legăturile amoroase secrete de la Curtea Regală şi uneltirile nobililor avari de putere şi dornici să pună mâna pe tron erau scoase la lumină şi înfierate în public, pe o scenă de teatru.

Columbia Pictures, în asociere cu Relativity Media prezintă filmul Anonymous/ Anonim, o producţie Centropolis Entertainment în asociere cu Studio Babelsberg, în regia lui Roland Emmerich (Independence Day, The Day After Tomorrow şi 2012). Scenariul este realizat de John Orloff. Producătorii filmului sunt Roland Emmerich, Larry Franco şi Robert Léger, iar producători executivi Volker Engel, Marc Weigert şi John Orloff. Co-producători sunt Charlie Woebcken, Christoph Fisser, Henning Molfenter şi Kirstin Winkler. Imaginea este semnată de Anna J. Foerster, scenografia de Sebastian Krawinkel şi montajul de Peter R. Adam. Costumele sunt create de Lisy Christl. Coloana sonoră este compusă de Thomas Wander şi Harald Kloser.

Filmul îi are în distribuţie pe Rhys Ifans, Vanessa Redgrave, Joely Richardson, David Thewlis, Xavier Samuel, Sebastian Armesto, Rafe Spall, Edward Hogg, Jamie Campbell Bower şi Derek Jacobi.

A fost sau nu a fost? Aceasta-i întrebarea.

Controversele privind paternitatea operei lui William Shakespeare au început în urmă cu mai mult de un secol, iar întrebarea a rămas fără răspuns până în ziua de azi. Este bardul din Stratford-Upon-Avon geniul din spatele tragediilor lui Hamlet şi Macbeth sau a iubirii dintre Romeo şi Julieta? Este, oare, posibil ca acest om simplu, de la ţară, să fie creatorul celor mai remarcabile personaje ale literaturii universale?

Multora li se pare absolut imposibil ca fiul unui analfabet să fi scris capodopere ca “Neguţătorul din Veneţia”, “Regele Lear” sau “Henric al V-lea”. Educaţia dată de o simplă şcoală sătească nu l-ar fi putut înzestra cu vocabularul necesar pentru a scrie opere literare de o asemenea complexitate şi nu există niciun document din care să reiasă că Shakespeare ar fi călătorit pe alte meleaguri, cu atât mai puţin că ar fi vorbit limbi străine. Singurele dovezi pe care istoricii i le pot atribui lui Shakespeare sunt semnăturile pe câteva documente oficiale, ortografiate în cel puţin şase moduri diferite: Shaksp, Shakspe, Shakesper, Shakespere, Shakspere şi Shakspeare. Nu s-a găsit nici măcar un manuscris al sutelor de opere şi nici o scrisoare scrisă de mâna lui Shakespeare. Ceea ce este şi mai straniu e că testamentul său nu menţionează nici o lucrare şi nici un manuscris, lăsându-le soţiei şi copiilor săi doar bani şi nişte mobilă.

Printre adepţii teoriei “anti-Stratford”, care susţin că nu Shakespeare este adevăratul autor, se numără personalităţi de marcă precum: Sigmund Freud, Orson Welles, Charlie Chaplin, Mark Twain, Ralph Waldo Emerson, Walt Whitman, Sir Derek Jacobi şi Sir John Gielgud. În timp ce unii dintre ei cred în teoria colectivă (conform căreia operele ar fi creaţia mai multor autori), alţii îi numesc pe autorii posibili - Edward De Vere, conte de Oxford, Francis Bacon şi Christopher Marlowe.

Dintre aceştia, candidatul preferat este contele de Oxford, datorită coincidenţelor remarcabile descoperite. Astfel, se ştie că Oxford a călătorit timp de 16 luni pe tot continentul european, ajungând exact în oraşele italiene pe care Shakespeare le evocă cu atâta familiaritate în piesele sale : Padova, Milano, Verona, Mantua, Florenţa şi Siena. O altă coincidenţă ar fi aceea că piesa “Hamlet” descrie într-un mod aproape autobiografic parcursul vieţii contelui de Oxford, asemănările dintre persoanele reale şi personaje fiind uluitoare- socrul său, William Cecil - Polonius, fiica sa, Anne Cecil - Ofelia; regina - Gertrude. Mai mult decât atât, descoperirea unui exemplar al Bibliei din Geneva care aparţinuse contelui, arată că toate pasajele subliniate apar într-un fel sau altul în operele shakespeariene.

În 1987, trei judecători ai Curţii Supreme de Justiţie a SUA - John Paul Stevens, William Brennan şi Harry Blackmun au organizat un pseudo-proces pentru stabilirea paternităţii operei lui Shakespeare. Judecătorul Brennan a decis că Edward De Vere, conte de Oxford, nu îndeplineşte condiţiile legale pentru atribuirea paternităţii, din lipsă de probe. Cu toate acestea, judecătorul Harry Blackmun a adăugat că, deşi această concluzie este cea legală, are îndoieli că ar fi şi cea corectă.

Până când nu vom avea probe clare în favoarea uneia dintre cele două teorii, nu putem spune dacă această concluzie este corectă sau greşită. Rămâne însă o întrebare: atâta vreme cât aceste capodopere fac parte din cultura universală, contează, oare, cine a fost cu adevărat Shakespeare?

www.anonymous-movie.com

Concurs

Distribuitorul InterCom Film ofera 3 invitatii duble la Anonymous/ Anonim la Movieplex Cinema, Plaza Romania. Trebuie doar sa-mi spuneti cine este regizorul filmului. Astept mesajele voastre in subsolul aceste postari.

Update:

Cistigatorii concursului sunt Crisi, cineastul hamlet si Didi V.
Trebuie sa ma contactati pt a primi invitatile la film.

VIDEO Cronica de film: Jaf... la turnul mare/ Tower heist

Mai tineti minte emisiunea "Cascadorii risului" de la TVR? :) In fiecare week-end vedeam secvente cu Stan Lawrel si Oliver Hardy (Stan si Bran). Vizionind Jaf... la turnul mare/ Tower heist, regizat de Brett Ratne, am observat ca eroii filmului se inspira din comediile clasice. Momentul in care Josh Kovacs (Ben Stiller) si amicii sai incearca sa scoata un Ferrari din aur de la nivelul superior al cladirii seamana cu scenele comice din perioada filmului mut, precum cele cu coboritul pianului de la etaj pe geam.



De mai mult de 10 ani, Josh Kovacs (Ben Stiller) e managerul unuia din cele mai luxoase complexuri de locuinte din New York City. Maniac al supravegherii angajatilor, si nu numai, nu-i scapa nimic din ce se petrece acolo. In cel mai opulent apartament de la ultimul etaj al cladirii sta Arthur Shaw (Alan Alda, The Aviator), un mogul al finantelor, acum arestat la domiciliu dupa ce a fost prins ca a furat doua miliarde din banii investitorilor.



Cei mai loviti de escrocheria lui sunt, evident, angajatii complexului, care au lasat pe mina lui administrarea fondului lor de pensii. In doar citeva zile Arthur e posibil sa dispara si sa scape cu miinile curate din ceea ce el considera a fi “crima perfecta”. Asa ca e graba mare pentru angajati sa-si puna in aplicare marele lor plan: vor sa fure ceea ce ei sunt convinsi ca se ascunde in apartamentului lui Arthur, si anume... banii lor, nu mai mult, nici mai putin decit 20 de milioane de dolari! Arthur supravegheat de catre FBI, sub conducerea agentului special Claire Denham (Tea Leoni, Fun With Dick and Jane), asa ca amatorii nostri, nefiind hoti de profesie, au nevoie de unul care se pricepe, totusi. Dar singurul pe care il gasesc e doar un pungas de doi bani - Slide (Eddie Murphy). Din gasca de hoti de ocazie mai fac parte receptionerul isteric Charlie (Casey Affleck, Ocean’s Eleven trilogy), dl. Fitzhugh (Matthew Broderick, The Producers), un fost agent de bursa, falit acum, un bellboy incepator, Dev’Reaux (Michael Pena, Battle: Los Angeles), dar si camerista cu gura mare Odessa (Gabourey Sidibe, Precious). Desi amatori intr-ale jafului, angajatii sint, insa, foarte buni la ceva: cunosc ca pe propriul buzunar cladirea pe care o tineau sub observatie de ani de zile, dar de-abia acum isi dau seama de ce… :)

Revenind la masina de aur din film, Ferrari este un model 250 GT Lusso, din 1963, care i-a apartinut lui Steve McQueen.

www.towerheist.net

Concurs

Distribuitorul Ro Image ofera 2 invitatii duble la Jaf... la turnul mare/ Tower heist la Movieplex Cinema, Plaza Romania. Trebuie doar sa-mi spuneti de ce vreti sa primiti aceste invitatii. Astept mesajele voastre in subsolul aceste postari.

Update:

Cistigatorii concursului sunt Ortansa si Catalin.
Trebuie sa ma contactati pt a primi invitatile la film.

vineri, 11 noiembrie 2011

Scurtmetraj de animatie: "Rosa" by Jesús Orellana

Trebuie sa vedeti acest scurtmetraj de animatie spaniol Rosa realizat de Jesús Orellana. Animatia este bine realizata.


ROSA is an epic sci-fi short film that takes place in a post-apocalyptic world where all natural life has disappeared. From the destruction awakes Rosa, a cyborg deployed from the Kernel project, mankind’s last attempt to restore the earth’s ecosystem. Rosa will soon learn that she is not the only entity that has awakened and must fight for her survival.

The short-film was created entirely by young comic-artist Jesús Orellana with no budget during a single year.

www.rosamovie.blogspot.com

joi, 10 noiembrie 2011

Santa's Apprentice -Trailer



www.santasapprentice.com.au

via animafilms.over-blog.com

Prep & Landing: Naughty Vs. Nice - Trailer



via lineboil.com

VIDEO Cronica de film: Margin Call/ Panica pe Wall Street

Acest film imi aduce aminte de declaratia lui Nouriel Roubini: Karl Marx a avut dreptate, capitalismul se poate autodistruge :) In urma cu un an am vazut Wall Street, filmul lui Oliver Stone, cu Michael Douglas si Charlie Sheen. Ambele filme vb despre criza economica :)



Plasat in universul financiar, unde mizele sint uriase, Margin Call/ Panica pe Wall Street este un thriller despre jucatorii-cheie dintr-o firma de investitii pe parcursul a 24 de ore din perioada inceputului crizei financiare mondiale, in 2008. Cind analistul-junior Peter Sullivan (Zachary Quinto) pune mina pe informatii care pot duce la caderea firmei, se porneste o avalansa care ii va aduce pe marginea prapastiei pe toti cei implicati la nivel decizional sau moral. Mergind dincolo de limitele genului, filmul este o explorare a componentei umane a unui subiect mult prea adesea privit doar in alb si negru, un portret curajos si autentic al industriei financiare si al oamenilor din interior care iau decizii ce schimba viitorul nostru global.

Margin Call/ Panica pe Wall Street e filmul de debut al lui J.C. Chandor, care semneaza si scenariul thrillerului ce beneficiaza de o distributie de nume de prima mina: Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Stanley Tucci, Demi Moore.

www.margincallmovie.com

Concurs

Distribuitorul Ro Image ofera 2 invitatii duble la filmul Margin Call/ Panica pe Wall Street - la Hollywood Multiplex, Bucuresti Mall, Vitan. Trebuie doar sa-mi spuneti de ce vreti sa primiti aceste invitatii. Astept mesajele voastre in subsolul aceste postari.

Update:

Cistigatorii concursului sunt bancherul si din sistem.

VIDEO Cronica de film: La Piel Que Habito/ Pielea in care traiesc

Am vazut ultimul film al lui Pedro Almodovar, La Piel Que Habito/ Pielea in care traiesc - un thriller cu accente suprarealiste. "Consumatorii" filmelor lui Almodovar o sa observe ca nu este nimic nou in stilul sau cinematografic. Cunascatorii stiu despre ce este vb :) Almodovar integreaza temele sale predilecte - mai ales identitatea sexuala si familia.



La piel que habito se inspira dintr-un roman, Mygale, scris de Thierry Jonquet.

Pedro Almodóvar a primit pina acum de doua ori Oscarul - o data, pentru Cel mai bun film intr-o limba straina, Todo sobre mi madre, in 1999, iar in 2002, pentru Cel mai bun scenariu original - Hable con ella. Dupa Cannes, La Piel Que Habito a fost prezentat la Toronto Film Festival, in septembrie si la New York Film Festival, luna trecuta.

La Piel Que Habito este produs de El Deseo si distribuit international de compania americana FilmNation Entertainment. In Romania, noul film-cult al lui Almodavar este adus de Independenta Film, casa de distributie care promoveaza filme independente de referinta, de nisa sau cistigatoare a unor premii internationale prestigioase, ca Todo sobre mi madre, Trainspotting, Melancholia, Amélie, In The Mood for Love, Vicky Cristina Barcelona, Dogville etc.

lapielquehabito.com

Savva - Trailer

Mai jos aveti trailerul la cel mai nou film de animatie rusesc, Savva.



eng.glukoza-production.ru

via animafilms.over-blog.com

Scurtmetraj de animatie: "Clean" by Élodie Klemenz, Allan Barbé, Klaus Pillon and Quentin Piq

A aparut un clip nou pt filmul de animatie Arthur Christmas: Sleigh Montage



www.arthurchristmas.com

Arthur Christmas - Animators Wrapping a Bike



www.arthurchristmas.com

Au aparut clipuri noi Happy Feat 2

Partea a doua a animatiei premiata cu Oscar in 2007, Happy Feet 2 readuce pe marile ecrane peisajele feerice din Antarctica si pe cei mai buni dansatori de step: pinguinii Mumble (Elijah Wood), Gloria (Alecia Moore  - Pink) si prietenii lor, indragitii Ramon si Lovelace (Robin Williams).





Mumble, maestrul stepului, are o problema pentru ca propriul sau pui, Erik, nu suporta sa danseze. Asa ca fuge de acasa si il intalneste pe Mighty Sven, un pinguin care poate sa zboare! Asa ca Mumble nu are nicio sansa sa se compare cu noul si carismaticul idol.

Dar lucrurile se inrautatesc cand lumea lor e amenintata de forte greu de invins. Erik afla ce curajos si cinstit este tatal sau, cand Mumble mobilizeaza natiunea pinguinilor si alte creaturi fabuloas, de la micutii krili la uriasele foci elefant pentru a restabili pacea si armonia.

“Happy Feet 2: Mumble Danseaza din Nou” este regizat de George Miller, care a castigat Oscarul cu Happy Feet 1 si ii are in distributie pe Elijah Wood, Robin Williams, Hank Azaria, Alecia Moore (P!nk), Brad Pitt, Matt Damon, Sofia Vergara, Common, Hugo Weaving, Magda Szubanski, Anthony LaPaglia, Richard Carter si Benjamin “Lil P-Nut” Flores, Jr. Filmul, o productie Warner Bros. Pictures in asociere cu Village Roadshow este distribuit in Romania de MediaPro Distribution in 2D si 3D din 6 ianuarie.

happyfeettwo.warnerbros.com

The Lorax - Trailer

Creatorii filmului de animatie Despicable Me revin cu o productie noua: The Lorax.



theloraxmovie.com

"The Emperor’s New Clothes" by Steffen Schaeffler



www.pascalblais.com

via cartoonbrew.com

Catalogul Muzeului Benzii Desenate


Ieri a avut loc lansarea catalogului pt proiectul Muzeul Benzii Desenate. Evenimentul s-a desfasurat la Salonului European de Banda Desenata din Capitala.

Cu acest prilej ii multumesc lui Alexandru Ciubotariu (Pisica Patrata), coordonatorul proiectului de autor, Muzeul Benzii Desenate, pt sprijinul acordat in organizarea unui eveniment dedicat animatiei autohtone. In luna iulie am sustinut o conferinta despre animatia contemporana romaneasca la Muzeul Nationala de Arta Contemporana, in cadrul Muzeului Benzii Desenate. Mai multe detalii aici.

In catalog o sa gasiti un capitol despre animatia contemporana romaneasca semnat de mine.

Publicatia Decat o Revista va distribui catalogul Muzeului Benzii Desenate.

luni, 7 noiembrie 2011

Entrevista con Manuel J.García, director de animación de la película Giants the Legend/ Tombatossals: The Legend





Entrevista con Manuel J.García, director de animación de la película Giants the Legend/Tombatossals: The Legend-el ultimo largometraje español de animación.

La película de animación Giants the legend se estrenará a finales de este año. Se trata de un largometraje dirigido por Manuel J.Garcia, bien conocido en el mundo de la animación. Con una experiencia de mas de 25 años en este terreno, Manuel ha trabajado para grandes estudios, como Hanna-Barbera, Universal, Disney, WB, etc., y actualmente, prepara dos nuevos largometrajes y dos series de animación.

Realizada por el estudio Nereida, Giants The Legend ha contado también con la participación del animador de origen rumano Bujor Stefanescu y, como creador de los personajes, con la de Harrald Sieperman, que en su día colaborara en las famosas películas Roger Rabbit, Mulan y Tarzán.







Daniel Todoran-Rares: Entiendo que la producción Giants the legend ha acabado.¡Felicidades!¿ De qué trata esta nueva película?
Manuel J. Garcia: Es una película de aventuras, basada en una obra mitologica titulada "TOMBATOSSALS" dirigida al publico infantil. La historia cuenta como unos gigantes ayudaron a un Rey a reconstruir su deteriorado reino y recuperar el esplendor de antaño. Tiene todos los ingredientes que a un niño o niña le pueden atraer visualmente, Gigantes, Princesas, Príncipes, Reyes, Sirenitas, y por supuesto un malvado Conde llamado Garxoli.






www.nereidaanimationfilms.es

ciberfallas.es/manuel-j-garcia-director

Daniel Todoran-Rares: ?Es verdad que la producción ha tenido un presupuesto de 6,8 millones de euros?¿Han sido suficientes para la financiación de la película?¿Quién ha financiado esta película?
Manuel J. Garcia: La producción arranco con este presupuesto, pero finalmente tuvimos que recortarlo a 4.5 millones. Es una coproducción con RTVV (Radio televisión Valenciana) subvencionada por el IVAC (Instituto Valenciano de las artes cinematograficas) y el resto ha sido todo inversión privada.


Daniel Todoran-Rares: En esta producción han participado 400 personas de todo el mundo.¿Ha trabajado también con Harrald Siperman?¿Cómo ha sido la colaboración con este animador y con los demás?
Manuel J. Garcia: Todos los diseños de los personajes son de Harald Siperman, lo cual sin duda le da un cache muy importante a la película, ya que Harald es un reconocido creador de Disney. También hemos tenido el placer de contar con Roxanne Ducharme una prestigiosa y reconocida artista Canadiense que ha creado todos los escenarios principales. La colaboración con los dos, fue fantástica. Fue todo un orgullo como profesional, haber trabajado con ellos.


Daniel Todoran-Rares: ¿Qué me puede decir de la colaboración con el animador de origen rumano Bujor Stefanescu?Por cierto,¿qué sabe sobre la animación rumana?
Manuel J. Garcia: Hace muchos años que conozco a Bujor, hemos colaborado y trabajado en varios proyectos anteriormente. Bujor es un trabajador incansable, cuenta con un enorme grado de adaptación a cualquier tipo de producción, lo cual habla mucho de su enorme profesionalidad. No conozco mucho de la animación Rumanesca, se que hay algunos estudios importantes en Rumania pero nada más.


Daniel Todoran-Rares: Volviendo al largometraje Giant the legend, ¿qué me puede decir sobre el estilo de la animación?
Manuel J. Garcia: El estilo es clásico, en 2D, pero los escenarios, props, etc, están realizados en 3D, creo que hemos conseguido una fusión muy interesante a nivel visual, y estamos todos muy satisfechos con el trabajo final.








Daniel Todoran-Rares: ¿Cuando se estrenará en las salas de cine?
Manuel J. Garcia: Está previsto que se estrene en España antes de finales del 2011, y después comenzara su periodo Internacional a través de MEDIA PACKERS, compañía Canadiense, que gestiona toda la venta Internacional. MEDIA PACKERS ya ha conseguido compromisos de estreno en todo el territorio Alemán a través de la distribuidora RIALTO FILMS, algo que sin duda aportar una gran proyección de lanzamiento a la película.


Daniel Todoran-Rares: ¿Está trabajando actualmente en algún otro proyecto de animación?
Manuel J. Garcia: Si claro, no se puede parar, siempre hay que estar creando y desarrollando cosas nuevas. Los proyectos de animación son de muy lenta cocción y cuesta mucho ponerlos en marcha, a veces son años. En estos momentos estoy trabajando en el desarrollo de dos nuevos largometrajes y dos series de animación, alguno de estos proyectos se presentaran oficialmente en el NATPE de Miami, el próximo mes de Enero del 2012.


Daniel Todoran-Rares: ¿Qué me puede decir sobre la animación contemporánea? ¿Ha afectado la crisis económica la industria de la animación española?Recientemente me estan llegando noticias sobre las ultimas producciones españolas que conquistan el publico de todo el mundo.¿Han encontrado los estudios españoles"la clave del éxito"para la distribución de las producciones ibéricas en los piases de habla inglesa?
Manuel J. Garcia: Personalmente creo que hay sitio para todos, la animación contemporánea para mi es como una lata de conservas sin fecha de caducidad, si tienes un buen guión y una buena calidad, todo funciona. Cada historia o cada producto debe adaptarse al estilo que le va, por ejemplo yo no veo GIANTS en 3D tipo SHREK, siempre vi la animación de los personajes como animación clásica. La crisis económica esta afectando al mundo entero y España no es una excepción. En España existe mucho talento y se saben hacer las cosas bien en animación, pero creo que seguimos pecando en los guiones. Para mi el coctel perfecto es mezclar el talento y la calidad española con guionistas anglosajones, y en esto es en lo que estoy trabajando en mis proyectos.


Daniel Todoran-Rares: ¿Qué opinión tiene sobre lo que emiten cadenas de Cartoon Network, Disney Channel,etc?
Manuel J. Garcia: Estas cadenas marcan las pautas de las series de animación en el mundo, ellos tienen el poder de venderte lo que quieran y lanzarlo al estrellato desde cero. Personalmente creo que deberían de arriesgar y apoyar más a los profesionales independientes y sus ideas.


Daniel Todoran-Rares: ¿Le ha ayudado mucho en Giants the legend su experiencia como asistente animador para Asterix ?¿Vamos a ver en esta pelicula muchas aventuras como las de Asterix?
Manuel J. Garcia: Mi experiencia profesional me ha echo pasar por todas la etapas a parte de asistente de animación, esto sin duda es una gran ventaja para mi, ya que creo que conozco todo el proceso de animación en profundidad de principio a fin. Puedo prometerles que no hay un momento de aburrimiento en Giants, me encanta este guión.


Daniel Todoran-Rares: ¿Qué películas de animación le gustan?¿Existe alguna película en particular que haya influido especialmente en su carrera profesional?
Manuel J. Garcia: En su momento influyó mucho en mi, el corto de Disney "EL VIEJO MOLINO", me pareció una autentica obra de arte y despertó mi interés por la animación. Después, sin duda tengo que nombrar El Principe de Egipto y EL Dorado, que guardan un estilo similar a Giants. Actualmente para mi, la obra que me inspira, es CARS del genio de la animación John Lasseter, el concepto, la idea, la puesta en escena es sencillamente "GENIAL".


Manuel J. Garcia realizeaza serialul de animatie Bosque de Lump

Manuel J. Garcia lucreaza la doua lungmetraje si doua serii de animatie. La unul din proiectele sale se afla intr-un stadiu avansat. Este vorba despre Bosque de Lump, serial de animatie pentru TV bazata pe opera artistului spaniol Alfonso Azpiri.



duminică, 6 noiembrie 2011

In Spania se fac 4 lungmetraje de animatie 2D

Va invit sa cititi un editorial semnat de animatorul Bujor Stefanescu.

Bujor Stefanescu a lucrat zece ani la studioul Animafilm Romania, contribuind la dezvoltarea filmului romanesc de animatie. Din 1982 lucreaza in Spania ca animator pentru multe studiouri: Walt Disney, Hanna-Barbera, Cosgrove-Hall, M.S.Films, France Animation, Alfonso Production...

De o luna de zile a inceput lucrul la lungmetrajul de animatie Giants the legend pentru un studiou din Valencia (Spania).
Nu stiu daca Spania poate sa reprezinte un model... In privinta animatiei nu cunosc legislatia, insa stiu ca exista o continua lupta pentru a obtine subventii de la stat pentru realizarea filmelor. Si nu doar pentru animatie, ci in toata cinematografia. Partea negativa, ceea ce nu exista in Romania, este ca multe studiouri trimit lucrul sau parte din el in tari unde pot platii la preturi mai mici si in felul acesta obtin beneficii mai mari. Practica asta lasa fara lucru pe multi artisti spanioli. Din pacate nu exista un control care sa protejeze interesele desenatorilor spanioli. In urma cu vreo 20-30 de ani, Spania era perfecta pentru realizarea productiilor de animatie. Preturile erau mici si calitatea animatiei mare. Intrau multe productii straine. Exista un studiou care lucra in exclusivitate pentru Hanna & Barbera si am avut norocul sa particip si eu in unele productii in primii ani dupa sosirea in Spania. A fost o adevarata scoala pentru mine. Studioul Disney a trimis si el de lucru in Spania si am reusit in urma unui examen sa fiu primit printre animatori. Am facut-o ca sa invat, desi puteam sa lucrez la alte studiouri unde cistigam mai mult decit dublu. Pentru Disney exigenta era foarte mare si eu nu eram pregatit suficient. Dar mi-a servit sa invat. Asa au inflorit multe studiouri si multi animatori au avut ocazia sa se perfectioneze. A fost o epoca de aur. Spre deosebire de Romania, din Spania se putea pleca in alte tari pentru a lucra si multi animatori au plecat in Franta la productiile filmelor Asterix, in Anglia si SUA. Ma refer la perioada inainte de '89. Acum, lucrurile s-au mai schimbat. In Spania preturile au crescut, a aparut concurenta (India, Tailanda, China, Coreea, Argentina, Chile) si criza loveste si ea puternic.Totusi acum sunt in lucru 3 lungmetraje si se va incepe al patrulea peste o luna.Toate in animatie traditionala. 2D.

Continui sa citesc interviurile din web si ma tot gindesc cum se invata animatia acum 30-40 de ani. Probele se faceau pe pelicula de 35 si le vedeam dupa o saptamina-doua cind aproape uitam ce animasem. Acum exista posibilitatea de a avea in casa programul cu care sa-ti vezi probele pe loc. Exista Internetul si in el o multime de carti si cursuri de animatie pentru interesati. Eu nu am avut posibilitatile si informatiile astea pe vremuri. Exista posibilitatea de a pleca din tara si a lucra in alta daca vrei, si gasesti.Totul e sa VREI. Animatia e deja descoperita.Trebuie doar invatata si aplicata. E o pierdere de timp sa nu se profite de avantajele expuse pentru cei ce vor sa invete si sa intre in lumea animatiei.

Imi amintesc ca am vorbit cu Virgil Toader citeva luni inainte de a se inchide Dacodac si printre altele mi-a spus ca ei sunt putini, dar scumpi. Putini inseamna productie mica, iar scumpi inseamna neinteresanti. Poate ca astea au fost principalele cauze ale inchiderii. De obicei productiile care pleaca din Spania iau calea spre Asia unde se obtine o calitate buna, se ralizeaza rapid si ieftin. Un animator indian cistiga cam de 10-20 de ori mai putin decit un animator spaniol. Si era multumit si corect. Aveau un studiou cu 2 cladiri, cu sute de desenatori condusi de supervizori tailandezi. E vorba de o serie la care am lucrat acum un an, pentru un studiou care trimitea lucrul in India. Noi faceam preproductia. Eu lucram ca layoutist, realizind scene in schita ce erau folosite apoi pentru animatia finala. Animatorul avea rezolvata scena, trebuia doar sa puna personajul. Se lucra in Flash. Era o adevarata industrie si lucrurile erau foarte bine pregatite si controlate. Lumea lucra intr-un ritm sufocant. Eu faceam animatia la un episod, timp de o luna. Se numea Sandra Detective. Cine trimite lucrul in alta tara, cauta sa-si rezolve productia, cum am mai spus: repede, bine si ieftin.

In urma cu ani de zile am trimis de lucru unui grup restrins de animatori in Romania. A fost o experienta pe care nu as vrea sa o mai repet. M-am trezit la un moment dat ca lucram pentru ei, pentru ca nu tineau cont de nicio indicatie ce li se dadea. Pina la urma m-am saturat sa tot corectez. Ca sa nu mai spun ca productia intre 3 oameni, citi erau, nu ajungea la cit facea aici un animator experimentat. In felul asta nu erau interesanti si am renuntat. Povestea e lunga dar am spus-o pe scurt.

Accesand linkul www.tv3.cat, puteti vedea un video al unui studiou din Vitoria pentru care am lucrat. Este o productie realizata cu ToonBoom.


27.05.2010