joi, 24 noiembrie 2011

Mandragora are in vedere realizarea unui film de animatie

Mandragora, casa de productie de film a regizorului Cristi Puiu are in vedere realizarea unui lungmetraj de animatie. "Avem in vedere acest lucru dar momentan nu ne-am decis asupra unui proiect. Am discutat cu citiva oameni din domeniu dar inca sintem in stadiu incipient", a declarat Anca Puiu, producer/ partner Mandragora. Sint foarte talentati cei cu care am discutat si poate si acesta este un motiv pentru care ne-ar interesa acest domeniu, a adaugat reprezentanta firmei Mandragora.

www.mandragora.ro

*Despre regizorul Cristi Puiu
- In 1990, Cristi Puiu, care a studiat pictura de la 10 ani, a participat la o expozitie in Lausanne (Elvetia), impreuna cu alti tineri artisti romani.
- Doi ani mai tarziu, a luat examenul de admitere la Ecole Superieure d'Arts Visuels din Geneva, actuala Haute Ecole des Beaux Arts, departamentul Pictura.
- La finalul primului an, a abandonat cursurile de pictura, pentru a le incepe pe cele de film, la aceeasi scoala, absolvind in 1996.
- A debutat in lungmetraj cu „Marfa si banii" (2001).
- In 2004, „Un cartus de Kent si un pachet de cafea" a castigat Ursul de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Berlin.
- Doi ani mai tarziu, „Moartea domnului Lazarescu" i-a adus Marele Premiu „Un certain regard", la Festivalul de Film de la Cannes.
- Cea mai recenta productie a regizorului este pelicula „Aurora", care a avut premiera mondiala la Cannes, editia din 2010.

Un comentariu:

  1. ok, suna extraordinar.... atata doar ca... nu avem nici un studio cu experienta in lung metraj de animatie in Romania!
    mai mult, la nivelul cel mai de jos, nu gasesti nici graficieni nici animatori buni... ce sa mai zic de felul in care se gestioneaza fondurile in proiectele romanesti... deci cam care sunt sansele ca filmul asta sa fie un succes (sau chiar sa fie realizat)? practic... 0.
    i-as sugera lui Cristi Puiu sa lucreze cu un studio/niste studiouri din Ungaria mai degraba. sunt in general vb. oameni mult mai seriosi, au mult mai multa experienta, au studiouri care au facut lung metraj de animatie, etc.
    sa ne aducem aminte btw de Genius din Timisoara si proiectul lor de film, sau de alte wannabe projects care au murit in fasa, din lipsa de resurse, experienta, gestionare dezastruoasa, etc. alt exemplu concret, Blur au facut ani de zile cinematice si scurtmetraje inainte de a se gandi sa faca un lung metraj... pt. care nici in ziua de azi nu au resurse. la cu totul alt nivel, situatia este totusi similara si aici. un studio cu experienta, care are resurse (incl. oameni), pipeline, know how, si cateva scurt metraje de animatie deja la portofoliu, ar putea sa incerce sa planifice un lung metraj. dar in momentul de fata nu exista asemenea studio in Romania.
    pe partea de fonduri... un lung metraj e o investitie imensa, si chiar la nivel preistoric romanesc... tot vorbim, probabil, de niste milioane de euro (care gestionate prost pot sa dispara peste noapte btw, fara vreo finalitate artistica, hehe. n-ar fi prima oara ca se intampla asa ceva).
    in fine... mai sunt oameni care au impresia ca pot sa faca lung metraj... fara fonduri... fara resurse... fara experienta... asa, din pasiune pentru arta filmului...

    RăspundețiȘtergere